CIASTA BEZ PIECZENIA


Ciasta na zimno przeważnie przygotowuje w blaszce  24 x 24 cm i często jako ciasto – podkład piekę biszkopt, według mnie ciasta na zimno wtedy są lepsze. Ale  każdy biszkopt można zastąpić biszkoptami, wtedy na jedną warstwę należy przygotować około 16 sztuk biszkoptów. A ciasta wykonane w tortownicy 22 cm,  należy przygotować około 12 sztuk biszkoptów.




TRUSKAWKOWO-WANILIOWA ZEBRA NA ZIMNO


TRUSKAWKOWO-WANILIOWA ZEBRA NA ZIMNO



Ciasto z truskawkami bitą śmietaną i galaretką



MALINOWY  SERNIK NA ZIMNO

MALINOWY  SERNIK NA ZIMNO

SHREK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Copyright © 2014 RAROSSA , Blogger
rarossa.blogspot.com