F
Print Friendly and PDF

22.07.2015

KOSTKA JAGODOWO MALINOWA


 KOSTKA JAGODOWO MALINOWA


Ciemny biszkopt a na nim orzeźwiający sernik jagodowy i pianka malinowa.

 KOSTKA JAGODOWO MALINOWA


SKŁADNIKI



MASA SEROWO JAGODOWA
1,5 szklanki jagód
500 ml jogurtu naturalnego
250 g serka waniliowego
3 łyżki cukru pudru
3 łyżki żelatyny
¾ szklanki gorącej wody

PIANKA MALINOWA

2 białka
galaretka malinowa

 KOSTKA JAGODOWO MALINOWA


Biszkopt
Polecam ten biszkopt ale z polowy składników

Masa serowo jagodowa
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie odstawić do przestygnięcia.
Do jogurtu, serka oraz cukru dodać zblędowane jagody i przestudzoną żelatynę wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Odstawić aby masa delikatnie zaczęła gęstnieć.  Na dno formy wyłożyć biszkopt przelać tężejącą masę,wstawić do lodówki.

Pianka malinowa

Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody odstawić do chwili aż zacznie tężeć, wtedy białka ubić na sztywną pianę i cały czas miksując wlewać tężejącą galaretkę miksować około 5 minut. Gotową piankę przełożyć na masę jagodową wstawić na minimum 2 godziny do lodówki.
Smacznego :)

 KOSTKA JAGODOWO MALINOWA

9 komentarzy:

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów