SERNIK NA ZIMNO Z BIAŁEK

 

sernik-na-zimno

Sernik z białek, które pozostały np. po przygotowaniu pączków. Łatwy szybki w przygotowaniu. Sernik przygotowałam z biszkoptem, uważam jednak że jest zbyt delikatny do biszkoptu, polecam zastąpić biszkopcikami.


sernik

Składniki

12 biszkopcików (tortownica 22 cm)

3 białka z jajek rozmiaru L (każde osobno)

3 dowolne galaretki rozpuszczone każda w ½ szklanki wrzątku

Galaretka na wierzch sernika, przygotowana według przepisu na opakowaniu.

Sposób przygotowania

Każde białko ubić na sztywno, dodać tężejącą galaretkę, i miksować jeszcze około 2 minuty. Masę przełożyć na biszkopty, przygotować kolejną masę, przelać na poprzednią, i tak samo postąpić z ostatnią masą. Wstawić do lodówki na około 30 minut, na piankę wylać tężejącą galaretkę, wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.

Smacznego.


sernik-kolorowy



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com