MAJONEZ DOMOWY EKSPRESOWY
Pyszny domowy, kremowy majonez jego gęstości
możemy dostosować do indywidualnych smaków. Jeżeli lubimy gęsty należy dodać
nieco więcej oleju. Idealny na zbliżające się święta Wielkanocne, jak i do sałatek,
kanapek. Świetnie sprawdzi się również w Babce majonezowej
SKŁADNIKI
jajko
łyżeczka musztardy
łyżka soku z cytryny
350 ml oleju roślinnego
sól, pieprz
wysoki słoik
blender "żyrafa"
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajko wbić do słoika,
dodać pozostałe składniki. Końcówkę blendera
włożyć do samego dna słoika, i miksować przez około 15 sekund, następnie powoli
podnieść
końcówkę do góry i ponownie zanurzyć w słoiku i tak powtórzyć czynności trzy – cztery
razy, aż uzyskamy majonez.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz