ROLADKI Z INDYKA I PIECZARKAMI
kwietnia 06, 2018
0
Boże Narodzenie
,
mięso
,
obiad
,
pieczarki
,
ROLADKI Z INDYKA I PIECZARKAMI
,
Roladki z pieczarkami
,
Święta
,
WIELKANOC
Roladki z pieczarkami przepyszne idealne na obiad,
świetnie będą smakowały z ziemniakami pieczonymi oraz np. z sałatką leśna polana, sałatką jarzynową
Składniki:
1 kg piersi z indyka,
70 dag pieczarek,
cebula,
3 jajka,
bułka tarta,
olej,
sól,
pieprz.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Mięso doprawić i rozbić
tak, aby można było zwinąć w rulon.
Pieczarki zetrzeć na
tarce o dużych oczkach cebule pokroić w kostkę i udusić aż odparuje woda,
doprawić do smaku.
Farsz rozłożyć na mięsie,
zwinąć w rulon.
Każdą
roladkę panierować w mące, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej
Smażyć
na rumiano na głębokim oleju albo obsmażyć ze wszystkich stron na patelni. Następnie
przełożyć roladki do garnka podlać wodą, i gotować około 20 minut.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz