ROLADKI Z INDYKA I PIECZARKAMI

ROLADKI Z INDYKA I PIECZARKAMI


Roladki z pieczarkami przepyszne idealne na obiad, świetnie będą smakowały z ziemniakami pieczonymi oraz np. z sałatką leśna polana, sałatką jarzynową 



ROLADKI Z INDYKA I PIECZARKAMI


Składniki:
1 kg piersi z indyka,
70 dag pieczarek,
cebula,
 3 jajka,
bułka tarta,
olej,
sól,
pieprz.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso doprawić i rozbić tak, aby można było zwinąć w rulon.
Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach cebule pokroić w kostkę i udusić aż odparuje woda, doprawić do smaku.
Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon.
Każdą roladkę panierować w mące, zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej
Smażyć na rumiano na głębokim oleju albo obsmażyć ze wszystkich stron na patelni. Następnie przełożyć roladki do garnka podlać wodą, i gotować około 20 minut.
Smacznego.


ROLADKI Z  PIECZARKAMI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com