KROKIETY Z KAPUSTĄ I MIĘSEM
Krokiety to
jedna z potraw, która jest czasochłonna w przygotowaniu, ale za to ich smak rekompensuję
czas potrzebny do przygotowania.
Naleśniki: 18-20 sztuk
60
dag mąki pszennej
2
jajka
2,5-3
szklanki mąki mleko
sól
Farsz:
1
kg gotowanego mięsa z rosołu
0,5
kg kiszonej kapusty
2
średnie cebule
sól
pieprz
liść
laurowy, ziele angielskie
Dodatkowo:
3
jajka
bułka
tarta
olej
Sposób
przygotowania :
Składniki ciasta naleśnikowego
zmiksować. Naleśniki smażyć na goręcej patelni. Kapustę kiszoną zalać wodą, dodać
liść laurowy, ziele angielskie, gotować
około 20 minut pod koniec gotowani doprawić solą i pieprzem odstawić od
wystygnięcia. Mięso cebule oraz odsączoną kapustę zmielić w
maszynce, doprawić do smaku. Gotowy farsz nakładać na naleśniki i zwijać. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złoty
kolor z każdej strony.
Cudnie wyglądają... mega apetycznie krokiety, takie jak lubię :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
Miło mi że przypadły do gustu :) Pozdrawiam
UsuńPyszne krokieciki:) ciekawy blog i pyszne przepisy, obserwuję i zapraszam do siebie:)
OdpowiedzUsuńlekcjewkuchni.blogspot.com
Dziękuje za miłe słowa
UsuńO zmiany ,ale ślicznie i przejrzyście. Krokiety to mój numer jeden.
OdpowiedzUsuńMetodą prób i błędów próbuje stworzyć szablon, który będzie ciekawy, fajnie że się spodobał:) , a krokiety również lubię
Usuńpyszne :) ja często robie też z jajkiem
OdpowiedzUsuńZ jajkiem jeszcze nie jadłam, kiedyś na pewno przygotuje:)
Usuń