F
Print Friendly and PDF

18.12.2013

PIERNICZKI STAROPOLSKIE





Do świąt już tylko tydzień, nadszedł czas aby zacząć piec piernik i pierniczki  z   ciasta, które leżakowało ponad  miesiąc. Jako pierwsze upiekłam pierniczki, jak na razie są miękkie, puszyste i rozpływają się w ustach. Surowe ciasto jest dość twarde i ciężko wyjmuje się z miski, ale po chwili robi się już miękkie i bardzo dobrze się wałkuje. Przy wałkowaniu należy dość sporo posypywać mąkę ponieważ ciasto potrafi przyklejać się do wałka. Pierniczki piekłam 15 minut a zapach przy ich pieczeniu jest po prostu obłędny







    

1 komentarz:

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów