CIASTO UCIERANE Z PORZECZKAMI
Przepyszne ciasto z
porzeczkami aromatyczne wilgotne, puszyste długo zachowuje świeżość
SKŁADNIKI
20 dag czarnej porzeczki
2 jajka
¾ szklaki kefiru
Szklanka cukru
2 szklanki mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
¾ szklanki oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Białka
ubić na sztywno, żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, cały czas miksują
wlewać olej dokładnie wymieszać dodać kefir a następnie mąkę i proszek do
pieczenia miksować jeszcze około 2 minuty. Do ciasta dodać połowę porzeczek
delikatnie wymieszać, ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do
pieczenia na wierzchu ciasta rozsypać pozostałe porzeczki, piec około 45 minut
w temperaturze 175 C. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem
Smacznego
J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz