BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY
Szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny najlepiej smakuje z ziemniakami i zeszkloną cebulką
Składniki
1 kg buraków
4 łyżki śmietany
włoszczyzna
liści laurowy
2 ziela angielskie
pieprz
2 łyżki soku z cytryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Obrane buraki pokroić w plasterki, włożyć do garnka dodać umytą włoszczyznę zalać wodą i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Następnie zabielić śmietaną. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Barszczyk świetnie smakuje z ziemniaczkami.
Aż naszła mnie ochota na taki barszczyk :)
OdpowiedzUsuńJest tak zimno, że tylko taka zupa jest porządana. Jetem ciekawa, czy tego lata zrobimy chłodniki, żeby się ochłodzić, czy gorące zeby sie ogrzać;) Pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuń