F
Print Friendly and PDF

18.05.2015

BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY

http://rarossa.blogspot.com/2015/05/barszcz-czerwony-zabielany.html

Szybki w przygotowaniu, bardzo smaczny najlepiej smakuje z ziemniakami i zeszkloną cebulką

BARSZCZ CZERWONY ZABIELANY



Składniki
1 kg buraków
4 łyżki śmietany
włoszczyzna
liści laurowy
2 ziela angielskie
pieprz
2 łyżki soku z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obrane buraki pokroić w plasterki, włożyć do garnka dodać umytą włoszczyznę zalać wodą i gotować około 30 minut wraz z przyprawami. Następnie zabielić śmietaną. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Barszczyk świetnie smakuje z ziemniaczkami.



2 komentarze:

  1. Aż naszła mnie ochota na taki barszczyk :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest tak zimno, że tylko taka zupa jest porządana. Jetem ciekawa, czy tego lata zrobimy chłodniki, żeby się ochłodzić, czy gorące zeby sie ogrzać;) Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów