WĄTRÓBKA WIEPRZOWA


watrobka

Przepyszna wątróbka wieprzowa



watrobka-wieprzowa

SKŁADNIKI
1 kg wątróbki wieprzowej
4 cebule
mąka
listek laurowy
sól
pieprz
olej do smażenia
0,5 szklanki wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wątróbkę umyć wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić w kawałki.
Wątróbkę posypać pieprzem, obtoczyć w mące, smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju.
Obraną  cebulę, pokroić w talarki, usmażyć.
Do cebuli, dodać listek laurowy, 0,5 szklanki wody i wszystko wymieszać, dusić na małym ogniu około 10 min.

watrobka-z- cebulka


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com