MUFFINKI Z BRZOSKWINIAMI
Kuszące wyglądem, obłędnie pachnące brzoskwiniami, puszyste, rozpływające się w ustach muffinki.
Składniki na
14 muffinek
2
szklanki mąki pszennej
2
łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta
soli
0,5
szklanki cukru
0,5 szklanki oleju
3 łyżki kwaśnej śmietany
3 łyżki kwaśnej śmietany
3
jajka
2
brzoskwinie
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie
składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę. Brzoskwinie sparzyć w gorącej
wodzie, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. *Papilotki napełnić 2 łyżkami ciasta,
na wierzchu nałożyć 4-5 kostek brzoskwiń.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180
C przez ok. 25 -30 min. Gotowe muffinki posypać
cukrem pudrem.
*Moje
muffinki pieczone były w „papilotkach” przygotowanych własnoręcznie z foli
aluminiowej, dlatego też odbiegają nieco od tradycyjnego wyglądu.:)
Ale muszą pięknie pachnieć, apetycznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
Powiem nie skromnie :) są przepyszne . Pozdrawiam
UsuńZachwycające maleństwa, takie słoneczne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńUwielbiam muffinki i brzoskwinie, na pewno wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście wyglądają na niezwykle puszyste
OdpowiedzUsuńSmakowite :>
OdpowiedzUsuńWspaniałości! Pozdrawiam i zapraszam do Naszego kulinarnego świata!
OdpowiedzUsuńWspaniałe, mega smaczne, na zime to rarytas:) Któż mógłby się im oprzeć? NIKT!!!!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
https://cukierkowegotowanie.wordpress.com/
Dziękuje za miłe słowa. Pozdrawiam
Usuń