SUSZONE GRZYBY


SUSZONE GRZYBY

Sezon na grzyby w pełni, słońce świeci jeszcze całą swoją mocą J jest to najlepszy moment na ususzenie grzybów na świeżym powietrzu. 

SUSZONE GRZYBY


Grzyby należy wyczyścić najlepiej pędzelkiem, pokroić na paski. Pokrojone grzyby nawlekamy na nitkę następnie wieszamy w nasłonecznionym miejscu i pozostawiamy do całkowitego wysuszenia. Wysuszone grzyby należy przełożyć do czystych i suchych słoików i szczelnie zakręcić  aby nie dostawało się powietrze do środka.


SUSZONE GRZYBY

SUSZONE GRZYBY

1 komentarz:

  1. Mmm... uwielbiam leśne grzyby i ten zapach po ich ususzeniu :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com