F
Print Friendly and PDF

06.09.2014

PLACKI Z DYNI


PLACKI Z DYNI


Chrupiące na zewnątrz mięciutkie w środku, najlepiej smakują z kwaśną śmietaną.


PLACKI Z DYNI


400 g obranej bez pestek dyni
2 jajka
szklanka mąki
5 łyżek śmietany 18%
sól

Z białek ubić sztywną piane, dynie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śmietanę, mąkę dynie oraz sól dokładnie wymieszać. Dodać sztywną pianę z białek i ponownie wymieszać. Placki smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać z kwaśna śmietaną


PLACKI Z DYNI



PLACKI Z DYNI


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów