BABKA Z AJERKONIAKIEM
Pyszna babka z ajerkoniakiem, jest idealnym smakołykiem na Wielkanocnym stole
SKŁADNIKI
Szklanka cukru
5 jaj
łyżeczka proszku do
pieczenia
cukier waniliowy
szklanka mąki pszennej
3/4 mąki ziemniaczanej
szklanka ajerkoniaku
szklanka oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cukier, cukier waniliowy oraz jajka zmiksować na puszystą masę,
cały czas miksując wlewać na przemian ajerkoniak i olej. Mąkę z proszkiem do
pieczenia dodać do masy i ponownie wymieszać . Ciasto przelać do formy wysmarowanej
tłuszczem. Piec około 45 minut w temperaturze 170 C . Upieczoną babkę polukrować
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz