DŻEM MORELOWY




2 kg moreli
70 dkg cukru
sok z dwóch cytryn


Dżem morelowy głównie przygotowuje do wykorzystania go do.Tortu.Sachera.ciasto     to o wiele lepiej smakuje z dżemem własnej roboty, ma odpowiednią konsystencje. Do dżemu morelowego najbardziej odpowiednie  będą bardzo dojrzałe owoce. Morele myję, usuwam pestki, następnie kroje na mniejsze części. Przygotowane owoce wkładam do garnka, chwilę gotuje aż puszczą sok dodaje cukier oraz sok z cytryny, mieszam cały czas gotuje około godziny. Gotowy dżem przekładam do słoiczków i szczelnie zakręcam, odstawiam do wystygnięcia





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com