DALGONA COFFEE
Bardzo intensywna w smaku kawa z duża ilością pianki/kremu kawowego. Można pić zarówno na ciepło jak i na zimno. Osobiście wole wersję na ciepło wtedy lepiej krem kawowy łączy się z mlekiem. Dla dzieci użyć np. kawy Inki Nazwa pochodzi od Dalgona koreańskiego słodkiego cukru, który jest podobny w smaku i wyglądzie do powstałej pianki
Link do filmiku
SKŁADNIKI
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
2 łyżki cukru
2 łyżki gorącej wody
3/4 szklanki mleka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kawę oraz cukier zalec łyżką gorącej wody, dokładnie wymieszać, następnie za pomocą mikser wszystko dokładnie miksować około 3 minut. Powstanie krem kawowy, który należy wyłożyć na mleko i gotowe .
Smacznego 😄
Smacznego 😄
wygląda smakowicie
OdpowiedzUsuńSuper kawka ;)
OdpowiedzUsuń