CIASTO KINDER COUNTRY
września 05, 2017
1
biszkopt kakaowy
,
biszkopt rzucany
,
bita śmietana
,
CIASTO KINDER COUNTRY
,
płatki CIASTO KINDER COUNTRY
Szybki sposób na ciasto Kinder Country.
SKŁADNIKI: (forma
24 x 24cm)
Biszkopt
5 jajek
¾ szklanka cukru
¾ szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka kakao
Masa Kinder Country
500 ml śmietany 36 %
2 łyżki żelatyny
3 łyżki cukru
0,5 szklanki żelatyny
szklanka płatków Kinder Country
Dekoracja
5 łyżek miodu
Kinder Country
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Biszkopt
Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczasmożna przekroić.
Masa Kinder Country
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, śmietanę
ubić na sztywno pod koniec dodać cukier oraz przestudzoną żelatynę i jeszcze
chwile miksować, do ubitej śmietany wsypać płatki i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć
na przekropiony blat biszkoptu, przykryć drugą częścią ciasta. Miód jeżeli nie jest
płyny rozpuścić, polać nim wierzch biszkoptu
i posypać płatkami Kinder country. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 2
godziny.
Smacznego.
Faktycznie, ciasto prezentuję się nadzwyczaj fascynująco :D Koniecznie sprawdzę :)
OdpowiedzUsuń