KOKOSANKI
Smaczne chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku, i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu,
który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie błyskawicznym, idealne na
szybką słodką przekąskę Kokosanki najbardziej smakują mi polane czekoladą.
Składniki
300 g wiórków kokosowych
40 g masła
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku dopieczenia
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z
cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz
wiórki kokosowe i dokładnie zmiksować. Na końcu dodać sztywną pianę z białek
i delikatnie wymieszać. Dłonią nabierać małe porcje ciasta i formować.kulki,.kokosanki.wykładać na, blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut,
do momentu aż się zarumienią. Wystudzone kokosanki polecam polać polewą czekoladową.
do momentu aż się zarumienią. Wystudzone kokosanki polecam polać polewą czekoladową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz