F
Print Friendly and PDF

19.10.2013

KOKOSANKI




Smaczne chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku,  i ten niepowtarzalny smaki zapach kokosu, który unosi się w całym domu. Robi się je w tempie błyskawicznym, idealne na szybką słodką przekąskę Kokosanki najbardziej smakują mi polane czekoladą.


Składniki
300 g wiórków kokosowych
40 g masła
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku dopieczenia

Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz wiórki kokosowe i dokładnie zmiksować. Na końcu dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać. Dłonią nabierać małe porcje ciasta i formować.kulki,.kokosanki.wykładać na, blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut, 
do momentu aż się zarumienią. Wystudzone kokosanki polecam polać polewą czekoladową.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów