GRZYBY MARYNOWANE
W tym roku jest niesamowicie dużo grzybów, tak
mówi moja mama. W ostatni weekend, nazbierała ich całą masę, a potem zrobiła
grzyby ze śmietaną, które wszyscy bardzo
lubimy, udało się trochę ususzyć a także
zamarynowała i właśnie na marynowane grzyby mojej mamy przedstawiam przepis.
1 kg grzybów
2 szklanki wody,
1 szklanka octu 10%,
1 łyżka soli,
kilka ziaren pieprzu,
kilka ziarenek ziela angielskie,
kilka liści laurowych,
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Grzyby oczyścić i gotować ok 30 minut. Obgotowane grzyby włożyć do
słoików, wszystkie składniki zalewy zagotować
. Gorącą zalewą zalać grzyby, słoiki zakręcić i odstawić w chłodne miejsce. 1 szklanka octu 10%,
1 łyżka soli,
kilka ziaren pieprzu,
kilka ziarenek ziela angielskie,
kilka liści laurowych,
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Bardzo dobry prosty przepis
OdpowiedzUsuń