F
Print Friendly and PDF

18.09.2013

GRZYBY MARYNOWANE


W tym roku jest niesamowicie dużo grzybów, tak mówi moja mama. W ostatni weekend, nazbierała ich całą masę, a potem zrobiła grzyby ze śmietaną, które  wszyscy bardzo lubimy,  udało się trochę ususzyć a także zamarynowała i właśnie na marynowane grzyby mojej mamy przedstawiam przepis.  



 1 kg grzybów 
2 szklanki wody,
1 szklanka octu 10%,
1 łyżka soli,
kilka ziaren pieprzu,
kilka ziarenek ziela angielskie,
kilka liści laurowych,

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Grzyby oczyścić i gotować ok 30 minut. Obgotowane grzyby włożyć do słoików,  wszystkie składniki zalewy zagotować . Gorącą zalewą zalać grzyby, słoiki zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.  




1 komentarz:

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów