BEZY - BEZIKI

 

beza


Mini beziki śnieżno białe delikatne i pyszne idealne jako dodatek do ozdoby tortów, serników i innych ciast. Świetnie sprawdzą się jako deser z bitą śmietaną


beziki




(Przepis na blachę z piekarnika)

 

Składniki

Białka z dwóch jajek L

120g cukru

Łyżeczka octu lub soku z cytryny

Łyżka mąki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, następnie łyżka po łyżce dodawać cukier i miksować do momentu aż cukier będzie niewyczuwalny, następnie wlać ocet/sok z cytryny chwile miksować, na Konicu wsypać mąkę ziemniaczana i delikatnie wymieszać.

Blachę wyłożyć papierem dopieczenia. Masę przełożyć do worka cukierniczego i szprycować beziki.

Do nagrzanego piekarnika do 120C wstawić blachę z bezikami i szyć około 2 godziny. Wyłączyć piekarnik i zostawić w uchylonym piekarniku aż wystygną.

Beziki można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku


bezy

mini-beziki


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com