F
Print Friendly and PDF

05.09.2017

CIASTO KINDER COUNTRY


CIASTO KINDER COUNTRY


Szybki sposób na ciasto Kinder Country.

CIASTO KINDER COUNTRY


SKŁADNIKI: (forma 24 x 24cm)
Biszkopt
5 jajek
¾  szklanka cukru
¾ szklanka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżka kakao

Masa Kinder Country
500 ml śmietany 36 %
2 łyżki żelatyny
3 łyżki cukru
0,5 szklanki żelatyny
szklanka płatków Kinder Country
Dekoracja
5 łyżek miodu
Kinder Country


CIASTO KINDER COUNTRY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Biszkopt

Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek  dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka).
Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczasmożna przekroić.

Masa Kinder Country
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, śmietanę ubić na sztywno pod koniec dodać cukier oraz przestudzoną żelatynę i jeszcze chwile miksować, do ubitej śmietany wsypać płatki i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na przekropiony blat biszkoptu, przykryć drugą częścią ciasta. Miód jeżeli nie jest płyny rozpuścić, polać nim wierzch  biszkoptu i posypać płatkami Kinder country. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Smacznego.

CIASTO KINDER COUNTRY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów