F
Print Friendly and PDF

14.10.2015

SERNIK DYNIOWY Z POLEWĄ KRÓWKOWĄ

SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ


Intensywnie żółta barwa sernika, która zachęca do spróbowania, idealnie komponuje się z jego delikatnym smakiem.

SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ


SKŁADNIKI: (tortownica 22 cm)
SPÓD
200 g ciasteczek
100 g masła rozpuszczonego
łyżeczka przyprawy do piernika
PUREE Z DYNI
Dynia, którą użyłam do zrobienia puree w całości ważyła 1200 g
MASA SEROWA
800 g twarogu tłustego, trzykrotnie mielonego
3 jajka
3 łyżki mąki ziemniaczanej
180 g cukru
2 łyżeczki przyprawy do piernika
puree z dyni

SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Spód
Ciasteczka, drobno pokruszyć, dodać roztopione masło oraz przyprawę, wszystkie składniki połączyć, masą cisteczkową wylepić dno tortownicy, wstawić do lodówki
Puree z dyni
Dynie pokroić na ćwiartki wydrążyć miąższ oraz pestki, obrać ze skóry, tak przygotowaną dynię piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut, aż zrobi się miękka. Następnie upieczoną dynie przełożyć do blędera i zmiksować na gładką masę.
MASA SEROWA
Wszystkie składniki na masę serową zmiksować na gładką, jednolitą masę, cały czas miksując dodawać puree z dyni. Masę serową przelać na schłodzony sód ciasteczkowy.
Piec w nagrzanym piekarniku około 60 minut w temperaturze 170°C.
Sernik udekorować masą krówkową

SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

SERNIK DYNIOWY Z MASĄ KRÓWKOWĄ

9 komentarzy:

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów