F
Print Friendly and PDF

21.02.2014

MASA KRÓWKOWA

MASA KRÓWKOWA



Masa krówkowa idealna do kremów lub do posmarowania ciasta. Zamrożona masa korówkowa a następnie po porcjowana w kostki w smaku przypomina mordoklejki J

MASA KRÓWKOWA

500 ml mleka 3,2% tłuszczu
130 dag  masła
150 dag cukru
1 łyżka kakao
aromat waniliowy

Mleko zagotować w garnku z grubym dnem dodać masło oraz cukier. Gotować na dużym płomieniu cały czas mieszając (najlepiej drewnianą łyżką) około 20-30. Masa zmniejszy swoją objętości i zacznie gęstnieć, wtedy należy zmniejszyć płomieni i mieszać aż stanie się odpowiednio gęsta. Do gotowej gorącej masy można dodać kakao, lub ulubiony aromat.

MASA KRÓWKOWA


MASA KRÓWKOWA

1 komentarz:

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów