OGÓRKI MAŁOSOLNE
Jakie
ogórki lubicie najbardziej, małosolne, kiszone, konserwowe?. Jak dla mnie najlepsze
są właśnie małosolne. Najlepsze na 3 dzień są twarde i czuć w nich wszystkie
przyprawy.
Koper ogrodowy, ale może być również zwykł
1
chrzan
4
ząbki czosnku czosnek
sól
listki
laurowe
Ogórki
myjemy, obcinamy końcówki. Na spodzie naczynia ułożyć trochę kopru, następnie
kładziemy ogórki, pomiędzy górkami, chrzan, liście laurowe, czosnek. Na wierzchu
układamy koper zalewamy zimną wodą (na litr wody jedna łyżka soli) umyć w
wodzie, poobcinać ogonki i resztki suchych kwiatów. Wodę zagotować w dużym
garnku. Na każdy litr wody dodać 1 płaską łyżkę soli. Najlepsze na 3 dzień
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz