JAGODZIANKI
czerwca 19, 2018
0
bułki drożdżowe
,
CIASTO DROŻDŻOWE
,
drożdżówki
,
JAGODY
,
Jagodzianki
,
słodkie bułki
To już kolejny przepis na moim blogu na te pyszne jagodowe bułeczki. Lubię wypróbowywać stare przepisy, trochę je zmieniać na własne potrzeby,
tak była i teraz. Sięgnęłam po przepis z książki „Domowe Ciasta i Ciasteczka” i
jest to przepis w oryginale na „buchty drożdżowe” ale jak wdać na załączonych
fotkach, ciasto świetnie sprawdza się w roli jagodzianek, na które serdecznie
zapraszam ;)
PS.
Jagód
około 40 dag
W przepisie
podane jest aby, formować krążki i aby
robić w nich wgłębienie i wypełniać je nadzieniem. Dla własnych potrzeb każdą „bułeczkę”
rozwałkowałam/ rozciągnęłam na prostokąt na ciasto położyłam po 2 łyżki jagód skleiłam
jak pirogi i klejoną częścią kładłam na blasze
PRZEPIS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz