OGÓRKI KONSERWOWE
Składniki:
1,5 kg ogórków
1,5 kg ogórków
6 szklanek wody
2 łyżki soli
6 łyżek cukru
szklanka octu
kilka ziaren gorczycy
koper
ziele angielskie
pieprz
liście laurowe
Wykonanie:
Ogórki umyć, do każdego słoika wsypać: pół łyżeczki gorczycy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, 6 ziarenek pieprzu , 1 liść laurowy. Ogórki ułożyć w słoikach, na wierzch każdego dać 1-2 gałązki kopru.
Zalewa:
6 szklanek wody, 1 szklankę octu, 6 łyżek cukru i 2 łyżki soli, wymieszać i zagotować.
Na pewno są pyszne... :)
OdpowiedzUsuńPyszne i chrupiące :)
UsuńWlasnie bede zalewać. Mam nadzieje, ze wyjdą :D
OdpowiedzUsuńjeszcze nie zrobiłem a juz mi smakuja :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńOgórki są już gotowe do jedzenia po tygodniu
Usuńpyszne ogóreczki :-)tylko takie robię
OdpowiedzUsuń