Dynia marynowana 🎃


Dynia marynowana

Dynia to świetny dodatek do mięsnych potraw.🎃


dynia-w-occie


1 kg obranej dyni

360 g cukru
750 ml wody
250 ml octu
Po dwa goździki do każdego słoiczka


Obraną oraz wydrążoną dynię w kostkę. Wodę, ocet, cukier zagotowujemy. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do około 10 minut aż dynia delikatnie miękka.
Dynie przekładamy do słoików. Zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.


marynowana-dynia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2014 RAROSSA , Blogger
rarossa.blogspot.com