KARP PANIEROWANY


KARP PANIEROWANY
Chwilowo fotka z "Poradnik domowy" 2001
Karp jest nieodzownym symbolem kolacji Wigilijnej. Nie może go zabraknąć na Wigilijnym stole.


SKŁADNIKI
10 dzwonek świeżego karpia
szklanka bułki tartej
2 jajka
4 łyżki mąki
olej
sól
cytryna

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Dzwonka karpia oprószyć solą i skropić cytryną. Każde dzwonko obtoczyć mąką, następnie zanurzyć w roztrzepanych jajkach i ponownie obtoczy ale teraz w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com