F
Print Friendly and PDF

13.07.2015

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI


Smaczne szybkie w przygotowaniu ciasto z jagodami.

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI


SKŁADNIKI
50 dag (21/2 szklanki) mąki
3 jaja
13 dag margaryny
1 szklanka mleka
25 dag cukru
5-6 dag drożdży
cukier wanilinowy
tłuszcz do formy
szklanka jagód

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do przesianej mąki dodać cukier, wymieszać. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru i rozrobić z ciepłym mlekiem. Wlać je do mąki, rozmieszać i na chwilę odstawić. Dodać jaja, wyrobić ciasto ręką. Dodać roztopiony, lekko ostudzony tłuszcz i dokładnie wyrobić. Ciasto umieścić w wysmarowanej tłuszczem formie, na wierzch wyłożyć jagody, pozostawić w cieple do wyrośnięcia następnie piec 40 min w temperaturze 170 C. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów