BROWNIE







Czekoladowe ciasto idealne dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z pieczeniem ciast, ponieważ powinno wyglądem przypominać ciasto z zakalcem. Nie zmienia to faktu że jest przepyszne i obłędnie pachnie czekoladą.






SKŁADNIKI (forma 30 x 20)

200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
100 g mąki
200 g cukru
5 jaj


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W kąpieli wodnej (w garnku  zagotować wodę na nim umieści miskę) rozpuścić masło z czekoladą. Jaja zmiksować z cukrem na puszystą masę następnie dodać mąkę i ponownie zmiksować, cały czas miksując powoli wlewać  roztopiona czekoladę i wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wylać na blachę, wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 C 20-25 minut. Po upieczeniu polać czekoladą i pokroić w kwadraty.









2 komentarze:

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com