F
Print Friendly and PDF

20.08.2014

JABŁKA PRAŻONE

JABŁKA PRAŻONE


Idealne do szarlotek, naleśników, deserów lub dodatek do pieczywa.

JABŁKA PRAŻONE

Składniki;
2 kg jabłek (antonówka, szara reneta)
40 dag cukru
4 łyżeczki cynamonu
5 łyżek bułki tartej
lub 2-3 łyżki kaszy manny

Przygotowanie
Jabłka obrać zetrzeć na tarce, delikatnie podsmażyć, gdy zmiękną dodać cukier wymieszać. Tak przygotowane jabłka zdjąć z ognia dodać bułkę tartą, cynamon wymieszać. Gorące jabłka nakładać do słoików, zakręcić i odstawić do wystygnięcia.
JABŁKA PRAŻONE



2 komentarze:

  1. Jedzmy jabłka! Fajny pomysł na ich wykorzystanie :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, lubię jabłka w każdej postaci, ale najbardziej na ciepło z cynamonem :)

      Usuń

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów