KROKIETY ZIEMNIACZANE



Krokiety ziemniaczane w złocistej chrupiącej panierce, ja najbardziej lubię gorące prosto z patelnie z keczupem. Szybki prosty sposób na wykorzystanie ziemniaków, które pozostały z obiadu.

0,5 kg ugotowanych ziemniaków
1 cebula
2 jajka
3-4 łyżki mąki
sól , pieprz do smaku
bułka tarta
olej

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić drobno i podsmażyć, do ziemniaków dodać cebule, jajka, sól oraz pieprz. Ciasto dokładnie wyrobić, następnie z wyrobionego ciasta formujemy krokiety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com