SĘKACZ
Ostatnio
wyszperałam w domu stary numer z 2005 r wydania specjalnego SMACZNEGO a w
nim przepis na sękacz. Już nawet nie pamiętam
kiedy piekłam to ciasto, ale pamiętałam jego smak bardzo podobny do oryginalnego
sękacza pieczonego nad ogniem. Ciasto pracochłonne chociaż raczej czasochłonne,
ale smak rekompensuje czas pieczenia. Ja do mojego sękacza dodałam kawę dlatego
jest ciemniejszy od oryginału.
![]() |
Przepis z pisma SMACZNEGO wydanie specjalne nr 14/2005 |
Chętnie bym się poczęstowała takim sękaczem :))
OdpowiedzUsuńNie skromnie powiem że bardzo smaczne, proszę się częstować: )
UsuńFaktycznie przygotowanie sekacza zabiera wiele czasu.. Szkoda, bo narobilas mi taaakiego smaka na to ciacho! :D
OdpowiedzUsuńTrochę czasu zabiera, ale można piec np. w czasie robienia obiadu takie 2 w 1;)
UsuńMmm... Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńI taki jest:)
Usuń