F
Print Friendly and PDF

08.02.2015

KREM Z BIAŁEK





Szybki w przygotowaniu, idealny gdy zostaną białka np, z robienia pączków najlepiej smakuje z ptysiami.


Składniki
6 białek
300 g cukru
150 g wody
łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania

Z wody i cukru ugotować gęsty syrop, z białek ubić  sztywna pianę, cały czas miksując wlewać powoli syrop na końcu dodać sok z cytryny i miksować jeszcze około 5 minut do momentu aż krem będzie sztywny.




4 komentarze:

  1. Świetny pomysły można ten krem wykorzystać do ptysiow lub zrobić ciepłe lody ��

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie! Tak mi się własnie skojarzył z ciepłymi lodami w waflu oblanymi czekoladową polewą- muszę wypróbować :)

      Usuń
  2. Witam.Ta wersja kremu jest bez bez ubijania bialek na parze czy taki krem jest na tyle sztywny,zeby zachowal wzor zrobiony rekawem cukierniczym?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam
      Tak krem ten jest bez ubijania białek na parze, zachowuje wzór.

      Usuń

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów