F
Print Friendly and PDF

19.09.2014

KOMPOT Z JABŁEK


KOMPOT Z JABŁEK


Kompot o cudownym aromacie jabłek z lekką nutą cynamonu.

KOMPOT Z JABŁEK


SKŁADNIKI
2,5 kg kwaśnych jabłek
2 litry wody
kora cynamonu
cukier

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jabłka dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki ( nie obierać ), usunąć gniazda nasienne. Owoce włożyć do garnka dodać cynamon zalać wodą i od momentu zagotowania gotować 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać cukier (według własnego uznania) Gotowy kompot przecedzamy przez sito. Do dzbanka wlać gorący kompot, można także dodać pokrojone na małe kawałki jabłko.

KOMPOT Z JABŁEK

6 komentarzy:

  1. mniam! już z samego rana cieknie mi ślinka! wspaniałości!

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam taki domowy kompocik, mam juz mnóstwo słoików w piwnicy na zimę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również uwielbiam kompot z jabłek:)

      Usuń
  3. Widzę, że dziś u nas podobne propozycje :)) Tylko w moim kompocie pojawiły się jeszcze śliwki ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zrobiłam kompot z Twojego przepisu był przepyszny i ten kolorek cudowny:)

      Usuń

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów