SĘKACZ




Ostatnio wyszperałam w domu stary numer z 2005 r wydania specjalnego SMACZNEGO a w nim przepis na sękacz.  Już nawet nie pamiętam kiedy piekłam to ciasto, ale pamiętałam jego smak bardzo podobny do oryginalnego sękacza pieczonego nad ogniem. Ciasto pracochłonne chociaż raczej czasochłonne, ale smak rekompensuje czas pieczenia. Ja do mojego sękacza dodałam kawę dlatego jest ciemniejszy od oryginału.  



Przepis z pisma SMACZNEGO wydanie specjalne nr 14/2005


6 komentarzy:

  1. Chętnie bym się poczęstowała takim sękaczem :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie skromnie powiem że bardzo smaczne, proszę się częstować: )

      Usuń
  2. Faktycznie przygotowanie sekacza zabiera wiele czasu.. Szkoda, bo narobilas mi taaakiego smaka na to ciacho! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trochę czasu zabiera, ale można piec np. w czasie robienia obiadu takie 2 w 1;)

      Usuń
  3. Mmm... Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com