OGÓRKI KONSERWOWE



Składniki: 
1,5 kg ogórków
6 szklanek wody
2 łyżki soli
6 łyżek cukru
szklanka octu
kilka ziaren gorczycy
koper
ziele angielskie
pieprz
liście laurowe 

Wykonanie:

Ogórki umyć, do każdego słoika wsypać: pół łyżeczki gorczycy, 3-4 ziarna ziela angielskiego, 6 ziarenek pieprzu , 1 liść laurowy. Ogórki ułożyć w słoikach, na wierzch każdego dać 1-2 gałązki kopru.
Zalewa:
6 szklanek wody, 1 szklankę octu, 6 łyżek cukru i 2 łyżki soli, wymieszać i zagotować.

Zalać ogórki zalewą, zakręcić pokrywki.



10 komentarzy:

  1. Wlasnie bede zalewać. Mam nadzieje, ze wyjdą :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy2/8/14 08:47

    jeszcze nie zrobiłem a juz mi smakuja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy6/8/14 21:02

    Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimowy21/8/14 20:05

      Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

      Usuń
  4. Anonimowy7/8/14 16:41

    Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy18/9/14 18:02

    Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ogórki są już gotowe do jedzenia po tygodniu

      Usuń
  6. Anonimowy20/7/15 12:51

    pyszne ogóreczki :-)tylko takie robię

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

rondel
Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
Copyright © 2014 Rarossa , Blogger
rarossa.blogspot.com