F
Print Friendly and PDF

25.07.2013

DŻEM WIŚNIOWY


DŻEM WIŚNIOWY

Uff nareszcie skończyłam w tym sezonie moją przygodę  z przetworami z wiśni, było ich sporo a jeszcze więcej pracy przy nich, szczególnie przy drylowaniu ale smak  dżemu własnej roboty rekompensuje  wszystko.
  Zapraszam do wypróbowania mojego przepisu.
1 kg wiśni
1 kg cukru
Sok z jednej cytryny
DŻEM WIŚNIOWY



Owoce umyć wydrylować, tak przygotowane owoce wymieszać z cukrem oraz z sokiem z cytryny i odstawić na około godzinę aby owoce puściły sok. Po tym czasie gotować owoce około 1 godziny (im dłużej będą gotowane tym będą gęściejsze). Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji nałoży do słoiczków i natychmiast zakręcić, odwrócić do góry dnem i pozostawić na godzinę, gotowe.


DŻEM WIŚNIOWY

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedzenie mojego bloga, miło mi będzie jeżeli pozostawisz komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Katalog-blogowy.pl

Recent Posts

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów